Musicians

Ragnar Tretow, trumpet, vocal
Jens ”Jesse” Lindgren, trombone, vocal
Tord Larsson, clarinet and saxes
Lars Tidholm, piano, vocal
Göran Stachewsky, banjo, guitar
Tomas Ekström, bass
Sven Stålberg, drums


 

Om Jesse Lindgren läser du mer på www.jenslindgren.se eller här.

Jesse presenterar sitt band:

På trumpet har vi Ragnar Tretow, känd som en av de bästa Sverige har att erbjuda i New Orleans-stilen. En verklig leadtrumpetare som blandar det bästa av dem alla: Bunk Johnson, Kid Shots Madison, Louis Armstrong. Sjunger som vore han släkt med Strindberg – vilket han är!

       Tord Larsson spelar saxar och klarinett. Tord är en mycket anlitad musiker i Stockholms jazzvärld. Inte svårt att förstå varför, när man lyssnar till denna rörblåsens Fantomen!

       Pianist är Lasse Tidholm som tidare spelade med Kustbandet, bl a på den berömda turnén till New Orleans, USA i början av 70-talet. Sedan i Purple Rose Orchestra m fl band. Svängig och mångsidig barrelhousepianist i Alton Purnell-traditionen. Behärskar alla stilar från boogie-woogie och framåt och sjunger – om han trugas lite! Även pianist med Spader Jazz! Mer på www.larstidholm.com

       Som banjoist och gitarrist finner vi Göran Stachewsky. Göran har tillhört ”the Stockholm Mob” de senaste decennierna. Han har en oerhörd swing och säkerhet i beatet, är ett med rytmen och kan tusentals låtar (och några till) …. vet vad det handlar om!

       Tomas Ekström, har den rätta ”pumpande” basstilen som är så karaktäristisk för New Orleans-jazzen. Dessutom har han ett smittande spelhumör, som är så medryckande för både musikanter och publik! Tomas är en import från Göteborg där han bl a spelat med Carnegie Jazz Band i över 15 år!

        Sven Stålberg är internationellt välkänd som trumslagare av den gamla genuina sorten. Han har medverkat under otaliga internationella turnéer bl a med Sammy Rimmington och anlitats vid många europeiska gästspel av amerikanska musiker. Sven besöker New Orleans minst en gång om året. Använder Tabasco till allt, enligt obekräftade uppgifter även till filmjölken.